خلاصه ای از فضایل و احکام عید سعید قربان (بخش دوم)

خلاصه ای از فضایل و احکام عید سعید قربان (بخش دوم)

خلاصه ای از فضایل و احکام عید سعید قربان

 

قربانی بر چه کسی واجب است: قربانی کردن یکی از عبادات و شعائر اسلام است که بر هر مسلمان عاقل، بالغ و مقیم که از نظر مالی دارای یک نصاب شرعی باشد واجب است

حیوان قربانی: 1.گوسفند (بز یا میش) حداقل یک ساله یا بره شش ماهه ای که بیننده آن را یک ساله تصور کند 2. گاو یا گاو میش حداقل دو ساله. حیوان قربانی باید کاملا سالم بوده و قربانی نمودن حیوان مریض، کور، لنگ، کر، بی دندان، لاغر و یا شاخ  شکسته ای که بر اثر شکستن شاخ به مغزش آسیب رسیده و یا یک سوم یکی از اعضایش از جمله: گوش، دم و غیره قطع شده باشد، درست نیست.

رسول اکرم (ص) فرمودند: حیوانات فربه و چاق را قربانی کنید، که در روز قیامت قربانی شما مرکب شماست.

ایام قربانی: ایام قربانی سه روز است 10- 11- 12 ذی الحجه. البته روز اول افضل و بهتر است.

در جایی که نماز عید خوانده می شود قربانی کردن قبل از نماز عید جایز نیست چنانچه کسی قبل از نماز عید قربانی کرد ذبح قربانی دیگر بر او لازم است ولی در جایی که نماز عید خوانده نمی شود بعد از طلوع خورشید می توان قربانی را ذبح نمود.

روش سنت قربانی نمودن: بهتر است هر کس خودش قربانی خود را ذبح نماید ولی چنانچه نحوه  ذبح را نمی داند در محل حاضر بوده تا شخص دیگری آن را ذبح  نماید. نیت قلبی برای ذبح نمودن کافی است قربانی را رو به قبله خوابانده و با ذکر بسم الله الله اکبر آن را ذبح نماید گفتن بسم الله الله اکبر واجب است.

گوشت قربانی: بهتر است سه قسمت شود، یک قسمت برای خانواده، دیگری برای دوستان و خویشان و قسمت سوم، برای فقرا و مستمندان. البته چنانچه خودش تمام گوشت قربانی را مصرف نمود جایز است.

پوست قربانی: می توان پوست قربانی را به هر صورت در منزل استفاده نمود و به هر کس خواست، بدهد ولی چنانچه کسی آن را فروخت صدقه کردن قیمت آن لازم است.

حیواناتی که قربانی کردن آنها جایز است:

 1. حیوانی که مادر زادی شاخ ندارد 2. حیوان خصی 3. حیوان داغ شده 4.حیوانی که بدون مریضی شیر نمی دهد.

حیواناتی که قربانی کردن آنها جایز نیست:

 1. قربانی حیوان کور یا یک چشم و کور مادرزاد و کر و لنگی که نمی تواند راه برود. 2. حیوانی که بیماری اش واضح است.3. حیوانی که بیش از یک سوم گوش، دنبه و دم یا هر عضو آن قطع شده باشد.4 . حیوانی که خلقتا گوش ندارد.5 . حیوانی که گوش آن بریده باشد. 6. حیوانی که دیوانه است و دیوانگی اش مانع چریدن است.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : دو شنبه 6 شهريور 1396برچسب:خلاصه ای از فضایل و احکام عید سعید قربان , عید سعید قربان , قربانی, | 9:18 | نويسنده : ابوعمر |